Una norma no escrita “fins ara” deia que els nens i nenes, tenen el seu primer mòbil en arribar a 1r d’ESO, el fet d’anar ja a l’institut i deixar l’escola comportava certs ritus de “fer-se gran…” Actualment això ha canviat molt, a les classes de 5è i 6è de primària ja hi trobem molts nens i nenes que tenen el seu propi mòbil… Així sovint a moltes llars es habitual trobar-hi aquesta discussió: Tots els nens i nenes de la classe tenen mòbil!!!!
Davant d’aquest dilema ens ha arribat la proposta de Greystones una ciutat d’Irlanda, on les vuit escoles han acordat “codi voluntari sense telèfon intel·ligent” per als nens de primària: Sense mòbil fins a la secundària
En aquest taller proposem tractar sobre:
- Hauria de tenir mòbil el meu fill? Quins són els perills? Quins en són els beneficis? Quant de temps l’hauries de deixar utilitzar-lo?
- Com preparar els fills/es pel seu primer mòbil: quan, com…
- Podem posar-nos d’acord les famílies de classe?
Parlarem de com acordar les famílies d’un centre educatiu (o de un conjunt de centres) d’esperar fins a finalitzar primària abans de comprar un mòbil als fills/es.
Però sobretot parlarem de com gestionar aquests moments en que el nostre fill o filla sens mostra ja com un adolescent i ens manifesta que vols ser com els altres… i que Tothom té un mòbil menys jo!
És en aquests moments que podem entrar en crisi i dubtem, realment té raó? Està clar que el nostre fill/a ens està manifestant, a la seva manera, que aquesta és una necessitat totalment prioritària, però quan l’ús del mòbil es generalitza entre les companyes, realment pot fer que la persona se senti exclosa del grup.
Aquesta proposta tracta abordar aquest tema evitant el sentiment de culpabilitat de pares i mares i tractant-ho amb el conjunt de famílies de la classe. Amb aquest acord, podem disminuir la pressió entre les famílies i així podrem acordar esperar al pas a 1r d’ESO per tenir accés al primer mòbil i així pensem que estaran més preparats per al seu ús.
Així tractarem com «empoderem els pares i mares perquè sàpiguen esperar abans de donar el SÍ al mòbil».
- Adreçat a famílies amb fills/es de cicle superior d’Educació Primària (10 a 12 anys)
- 1 sessió de dues hores de durada.